persoana_scrie_laptop_floare

Deși poate părea că blogging-ul este o activitate doar pentru cei foarte talentați si extrovertiți care au multe de zis, află că nu este așa. Blogging-ul este o activitate creativă pe care oricine o poate face. Pe lângă asta, blogging-ul este și o sursă foarte bună de auto-cunoaștere și învățare, așa cum o să vezi în continuare.

Multe persoane îți vor spune că a avea propriul blog este foarte greu și că efortul nu merită încercat. Eu îți spun că atâta timp cât ești pasionat de subiectul despre care scrii, a avea un blog este o activitate care te pune în contact cu propria persoană.

Ca să te convingi de asta, iată mai jos o listă cu 5 motive pentru care să îți începi și tu propriul blog.

1. Poți deveni o autoritate în domeniu

Mai mult ca sigur ai un domeniu care te pasionează despre care știi mai multe decât majoritatea apropiaților tăi. Sau poate un subiect despre care atunci cand începi să vorbești, cunoscuții tăi își dau ochii peste cap pentru că iar vorbești despre asta. Acela este un subiect ideal pentru un blog, mai ales dacă ai putea scrie constant despre el. Dar dacă ai un domeniu care îți place, dar nu ești sigur pe cunoștințele tale? Nu te stresa. Blogging-ul este o oportunitate perfectă pentru a învăța lucruri noi. Majoritatea persoanelor care au un blog și scriu despre un subiect anume știu doar puțin mai mult decât persoanele care le vizitează blogul. A scrie despre un subiect care îți place înseamnă să cauți lucruri noi despre care să scrii. Îți poți imagina cum a învăța și a scrie mereu despre ceva te poate transforma într-o autoritate în domeniu.

2. Este o oportunitate excelentă de a întâlni oameni noi

Un blog reprezintă un spațiu public accesibil tuturor unde îți poți împărtăși ideile și convingerile. Atunci când ești interesat de un subiect și începi să scrii despre el, nu faci decât să îți urmezi pasiunea. De obicei, asta vine la pachet cu găsirea unui “trib”. Adică niște oameni care simt și gândesc la fel ca tine, care sunt la fel de pasionați și interesați ca și tine de aceleași subiecte. Scriind despre ceva anume, poți începe să pui bazele unei comunități. De cele mai multe ori, acest lucru îți va da șansa să interacționezi cu o mulțime de oameni noi.

3. Pentru a-ți suplimenta veniturile

Crezi sau nu, bloggingul este o activitate care, dacă este realizată corect, îți poate mări veniturile.
Cu siguranță ai niște produse favorite pe care le folosești și de care ești intr-atât de încântat, încât te transformi într-un apostol pentru promovarea lor. De ce nu ai împărtăși o parte din bucuria pe care o resimți când folosești aceste produse și cu persoanele care îți citesc blogul? În plus, majoritatea brandurilor au programe de afiliere, astfel încăt în urma promovării făcute pe blogul tău, primești un procent din vânzări. Este important însă să practici această promovare cu măsura. Sunt destule bloguri pe internet care sunt echivalentul unui panou publicitar, nu te transforma și tu într-unul. Ține minte că datoria ta este față de cititorii tăi și de calitatea conținutului pe care îl oferi acestora.

4. Blogging-ul te ajută să înveți lucruri noi

Activitatea de blogging nu presupune doar scris. A avea un blog înseamnă a te promova online, a face content writing, branding personal sau a avea cunoștințe digitale. Adică vei învăța foarte multe lucruri noi pentru că vei avea nevoie să le știi. Vei avea nevoie să te documentezi în permanență și să te adaptezi pe măsură ce blogul tau crește. Nu te speria însă, pe cât pare de intimidant, pe atât poate fi de distractiv și provocator. În plus, pe termen lung, toate lucrurile învățate pe cont propriu te vor ajuta enorm. Ia în considerare și faptul că pe măsură ce va trece timpul, anumite lucruri îți vor veni natural și le vei face cu mai multă ușurință. Gândește-te și la faptul că un blog îți va oferi oportunitatea de a te dezvolta permanent și a învăța mereu lucruri noi, în afara zonei tale de confort.

5. Pentru a te cunoaște mai bine

Se spune că scrisul este terapeutic deoarece el permite o cunoaștere de sine profundă. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că ne structurăm gândurile mult mai bine atunci când reușim să le așternem pe hârtie într-un mod ordonat. Începând propriul blog, vei avea ocazia să începi să te observi și să te cunoști mai bine, într-un mod care, poate până acum nu ți-a fost accesibil.

Indiferent de motivele tale, atâta vreme cât ai ceva de spus sau ești pasionat de un domeniu anume, de ce să nu o faci în stilul tău, pe un blog care să te reprezinte?

Dacâ vrei să afli mai multe despre blogging și despre cum te pot ajuta să începi aventura, hai să stăm de vorbă! Promit să fiu fanul tău numărul 1 și să te ghidez prin tot procesul! Îmi poți lăsa un mesaj aici.

2 thoughts on “Blogging – 5 motive să începi

Leave a Reply

Your email address will not be published.